jueves, 28 de abril de 2011

Nova editorial de literatura infantil i juvenil en format digital: La Tortuga Casiopea

"Hi havia una vegada una tortuga que s’alimentava de històries i les convertia en llibres… Llibres una mica diferents a la resta."

Neix una nova editorial, La Tortuga Casiopea, una editorial però que no neix amb el format convencional. Es tracta d’una nova editorial especialitzada en llibres de literatura infantil i juvenil en format digital.

Els llibres de la Tortuga Cassiopea són llibres màgics, fascinants, excitants, trepidants, uns més curts i d’altres més llargs. N’hi ha d’entranyables i de realment apassionants. Amb històries que et faran morir de por, esclatar a riure o somiar despert, tot depèn.

En realitat, són llibres com qualsevol llibre. Millor dit, com aquells que més ens agraden. Però en els llibres de la Tortuga Casiopea, de vegades…

"… les imatges cobren vida, les paraules es multipliquen i la música de les seves històries traspassa les pàgines del llibre. Però el més important: hores de lectura apassionant s’obren pas a través de la pantalla."

L’objectiu de l’editorial és la d’aficionar als més menuts a la lectura en un dels àmbits en que actualment es senten més familiaritzats, com és l’àmbit digital.

Els llibres de La Tortuga Casiopea que es publicaran sempre en quatre idiomes (català, espanyol, anglès i portuguès) es distribuiran inicialment a través d’Apple Store com aplicacions per a iPad amb preus que oscil·laran entre els dos i els cinc euros. En els propers mesos l’editorial també té previst publicar les obres en format ePub o PDF per tal que els llibres es puguin descarregar i llegir en qualsevol suport.
La formaran 4 col·leccions: 
  • Col·lecció Novel·les indispensables: Edat de lectura recomanada: A partir dels 7-8 anys
    Versions completes dels grans títols de la literatura infantil il·lustrades per artistes actuals i editades en un estudiat format digital. Cançó de Nadal, El Mag d’Oz, L’illa del tresor … redescobreix aquestes inoblidables aventures en la pantalla del teu iPad. Primer títol de la col·lecció: Pinoccio de C. Collodi (data prevista de publicació: septembre 2011)
    Una interessant oportunitat de rellegir el clàssic de Carlo Collodi en el seu idioma i versió original, traduïda al català, castellà i anglès. Les aventures del ninot de fusta més entremaliat acuradament il·lustrades. Pinotxo tornará a la vida més que mai en les pàgines interactives d’aquesta obra universal. Il·lustrador: César Samaniego.
  • Col·lecció La Lletra Animada: Llibres didàctics il·lustrats.Edat de lectura recomanada: A partir dels 6 anys, o amb acompanyament lector. Els protagonistes dels contes clàssics ens ensenyen conceptes bàsics de la llengua. Caputxeta, Rínxols d’Or o la Ventafocs mostren facetes desconegudes de la seva vida més enllà de la història que tots coneixem per explicar-nos els dies de la setmana, els colors o els números. Amb il·lustracions animades i un disseny gràfic que captivarà petits i grans. Primer títol de la col·lecció: Les Caputxes de la Caputxeta (data prevista de publicació: maig de 2011).Una cosa és que l’àvia et regali una caputxa, però quan tota la família decideix regalar-te el mateix cal prendre decisions dràstiques. Una encantadora i irònica història que permetrà als petits aprendre els colors, els números, els dies de la setmana, les relacions de parentiu i fins i tot els estats d’ànim de la nena més famosa de la literatura infantil.Autora: Esperaça Ros. Il·lustradora: Emma Martínez Roselló.
  • Col·lecció Bacigalopi. Els casos escassos del millor detectiu de l'any.
    Novel·la infantil
    Edat de lectura recomanada: A partir dels 7 anys
    Els detectius són curiosos per naturalesa. I tu, ho ets? Si vols acompanyar en Bacigalopi en els seus casos, no dubtis a remoure, tocar i lliscar per on oloris una nova pista. Els tòpics de la novel·la negra reunits en els estrambòtics casos d’en Bacigalopi, el millor detectiu de l’any. Trames plenes de misteri, enginy i fina ironia amanides amb jocs interactius i fascinants il·lustracions. Obrir la porta del despatx de Bacigalopi és entrar en el món de l’autèntic thriller.
  • Col·lecció La Caixa de Pandora. Llibre interactiu juvenil
    Edat de lectura recomenada: A partir dels 14 anys
    Experiments literaris. Laboratori de les lletres multimèdia. Petites obres d’art interactives on hi cap qualsevol disciplina. Prosa, poesia, teatre o assaig es fonen amb il lustracions, música o vídeo-art per obrir nous horitzons creatius en literatura digital.

2 comentarios:

  1. Bona dia,
    Sóc Conxita Benavides; sóc mestre de primària i aquest curs estic realitzant un postgrau sobre Innovació i ús creatiu de les TIC en educació (UOC-Espiral).
    Com a projecte final he realitzat una pàgina col.laborativa per fer un recull d’activitats molt senzilles sobre la lectoescriptura, recull d’informació i unes entrevistes a docents i persones relacionades amb el tema. La idea és fomentar la lectura comprensiva entre els nens de totes les escoles. Et passo l’enllaç per que li puguis fer un cop d’ull: https://sites.google.com/site/comquequillegimiescrivim
    He trobat el teu blog i m'ha agradat molt, però no he trobat la manera de posar-me en contacte amb tu, així que et deixo un comentari a la última entrada que has fet.
    No sé si estaries interessada en recomanar algun llibre infantil o juvenil a la meva pàgina? Jo estaria encantada, ja que veig que ets una entessa en el tema.
    Les meves dades de contacte són: telf. 679 51 87 23; c/e: c.benavides@telefonica.net o bé cbenavi3@xtec.net
    Cordialment,
    Conxita Benavides

    ResponderEliminar
  2. Hola Conxita,

    Li donaré una ullada i ja et diré qualsevol cosa.

    Salutacions,
    Ade

    ResponderEliminar