miércoles, 27 de abril de 2011

XXVII Saló del Llibre Infantil i juvenil a Mollerussa

De l'1 al 13 de maig tindrà lloc el XXVII saló del Llibre Infantil i juvenil a Mollerussa, al Pavelló Firal (Av. del Canal s/n), un acte al que tots els enamorats de la literatura infantil i juvenil no hauriem de faltar.
El saló inclou exposicions, com per exemple la mostra “La nit” (en ella es podran veure els misteris de la nit representats a la literatura: la foscor, les nits màgiques, les habitants de la nit); o l’exposició “El planetari viatger”, que acostarà els més petits al món de l’astronomia de la mà d’audiovisuals per contemplar els canvis del cel i seguir la translació dels planetes.
D’altra banda, durant el saló se celebraran lliuraments de premis, narració de contes, presentacions de llibres, conferències, jocs, titelles i venda de llibres. 
A més, es poden realitzar visites escolars al saló i cada dia els xiquets i xiquetes podran conèixer un escriptor o il·lustrador.
Si voleu conèixer, la seva programació, horaris, exposicions i monogràfics, entreu a la seva web, allà hi trobareu tota la informació que necessiteu.
Ací teniu el cartell del Saló, i la informació de la mostra monogràfica sobre La Nit.

Vos deixe també la presentació de la presidenta del CLIJCAT, Reina Duarte:
Des de l’inici de la humanitat, no hi ha res que hagi unit més les famílies i els clans que reunir-se per contar històries: històries d'amor i de guerra, històries de riure i de por, històries de màgia i realitat, històries del passat, del present i del futur. Perquè els éssers humans tenim la capacitat de somiar i inventar.
A més, avui tenim la sort de comptar amb molts, molts llibres que expliquen històries meravelloses en múltiples formats, amb paraules impreses i amb imatges, en suports digitals i en paper. I tot aquest potencial només necessita la nostra presència per dotar-lo de vida pròpia i continuar transmetent-lo generació rere generació.
En el Saló del Llibre Infantil i Juvenil hem reproduït espais perquè s’expliquin històries i hem convidat els millors contacontes, fins i tot, els personatges protagonistes d’aquests relats. Hem fet una tria dels millors llibres per als nadons, per als infants i per al jovent. Hem posat imatges i paraules a l’abast de tothom. I també hem organitzat tallers i visites guiades.
En una societat amb tant de soroll al voltant nostre, amb tanta velocitat i manca de temps, no desaprofitem aquesta ocasió d’escoltar-nos els uns als altres amb calma i d’aprendre, mitjançant les històries, a ser millors persones.
Reina Duarte
Presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

No hay comentarios:

Publicar un comentario