martes, 30 de abril de 2013

L'ant és meu, el nou llibre de Oliver Jeffers


Si hi ha un autor de literatura infantil que enamora a molts i molts experts aquest és Oliver Jeffers. Il·lustrador i autor, creador al complet dels seus llibres ens va atrapar amb Atrapat i altres àlbums com Amunt i avall, Perdut i trobat... i molts altres més. Ara l'editorial valenciana Andana (que ja ha publicat altres llibres d'aquest autor) ens fa arribar un llibre excel·lent, combinant l'humor a que ens té acostumat Jeffers i un missatge sobre la possessió que ens farà reflexionar tant a petits com a grans, però sempre amb un toc d'ironia meravellós.
Wilfred és un nen que un bon dia es troba amb un ant i decideix que és el seu ant, li posa de nom Marcel i amb una sèrie de normes, se segueixen a tots els llocs, encara que Marcel no farà cas a moltes, normal si pensem en el tipus d'animal que és.
El problema ve aquí: és realment Marcel l'ant del Wilfred? Doncs no queda massa clar, però Wilfred aprendrà una bona llisó.
Un al·legat a la llibertat, a la idea de no posseir sinó de gaudir de les persones i animals que tens al teu voltant.
Jeffers combina en aquest àlbum personatges molt entranyables i amb expressions molt minimalistes. Destaca el fons que utilitza tota l'estona (variant amb fons blanc) en el qual veiem una altra de les seues passions que és la pintura a l'oli. Els personatges apareixen sobre les pintures tipus els quadres de paisatges de muntanya que podem veure en un museu i que ens pot recordar a l'hàbitat d'un ant.
Una altra característica és la tipografia. Jeffers utilitza dos tipus, un per narrar la història i l'altra per descriure les normes de Wilfred. També trobareu bafarades de còmics, on parlen de quan en quan els personatges, com Wilfred cridant al Marcel.
Oliver Jeffers és un referent en la literatura infantil, un autor per passar un bona estona i per reflexionar i gaudir amb les seues il·lustracions. Esperem aviat poder recomanar el llibre en castellà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario