sábado, 11 de diciembre de 2010

Literatura juvenil romàntica

Hui he descobert una web molt interesant pel que fa a la literatura juvenil. Després del fenòmen de la saga Crepuscle -a mi em va agradar igual que a una adolescent-, en esta web podeu trobar tot tipus de literatura romàntica adolescent. Es una manera d'enganxar als lectors més complicats, als adolescents, amb històries d'una gran fantasia, amors impossibles que es fan possibles.
Podeu trobar primers capítols de llibres, novetats, fòrums...

Per ara, m'apunte una última trilogia de Suzanne Collins: Els jocs de la fam /Los juegos del hambre:
Una guerra ha canviat el panorama polític dels EUA, ara es diuen Panem i estan dividits en dotze districtes, en els quals regna la fam i la misèria sota el règim dictatorial del Capitoli. Havien estat tretze però el 13è es va rebel·lar, va ser destruït, i cada any per commemorar-ho el Capitoli convoca uns Jocs. Els participants, un noi i una noia de cada districte, són triats a través d’un càsting i, tancats en un espai ple de perills, han de lluitar entre ells per sobreviure. Però només en pot quedar un de viu i l'espectacle de les seves peripècies se segueix en directe, punt a punt, per televisió. Una narració de supervivència, rebel·lia, amor, de lluita entre la crueltat i la bondat… que aportarà un bon debat, molta controvèrsia i que tindrà continuació.

“Una novel·la que manté un suspens constant i que provocarà molta controvèrsia. No he pogut parar de llegir-lo.” Stephen King

Guanyar significa fama i fortuna. Perdre implica una mort segura.

Text de contraportada
Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia?

Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador.
Els Jocs de la Fam han començat....

“Estava tan obsessionada amb el llibre que me l’havia d’emportar quan sortia a sopar i amagar-lo sota la taula per no parar de llegir. La història em va mantenir desperta unes quantes nits seguides, perquè fins i tot, després d’haver-lo acabat, em quedava estirada al llit donant-li voltes. L’he recomanat a tots els que llegeixen el meu web. Els Jocs de la Fam és un llibre meravellós.” Stephanie Meyer

Podries sobreviure als Jocs de la Fam? Fes el test i descobreix-ho a la web en català i l'altra en catellà:
http://www.elsjocsdelafam.cat/

http://www.losjuegosdelhambre.com/

Els altres llibres que completen la trilogia són En flames/En llamas i l'últim Sinsajo/L'ocell de la revolta.
En castellà estan editats per El molino i en català per Estrella Polar.

I també es pot proposar als lectors seguir els blocs de la trilogia, així com al facebook. Hem d'aprofitar les noves tecnologies per atrapar al grup més difícil, les xarxes socials i les web 2.0 poden servir per aconseguir-ho.

A més ha rebut el premi de Literatura Protagonista Jove 2010.


2 comentarios:

  1. Es puro vicio. Empecé a leerlo ayer mismo y no puedo parar.
    Encima han sacado un trailer (si has cotilleado un poco por Juvenil Romántica seguro que lo has visto) y no sé de dónde estoy sacando las fuerzas para no darle al play. ¡Me muero de ganas de verlo!.

    Por cierto, felicidades por el blog, es muy interesante.

    ResponderEliminar
  2. Gracias Miriam!!! Gracias por comentar en mi blog y también por tus felicitaciones por el blog. Espero que continues siguiéndolo.
    Sí, ví el trailer también pero si lo incluía en el post ya era demasiado largo. Es muy bueno.
    Ya hay ganas de ver como queda la peli también.

    Saludos y felices fiestas!!

    ResponderEliminar