viernes, 10 de diciembre de 2010

10 de desembre - Dia Internacional dels Drets Humans

Hui es celebra el Dia Internacional dels Drets Humans. Ací vos deixe alguns llibres infantils que tracten esta declaració universal. Des de ben xicotets han de conèixer quins són, per defensar-los i lluitar per ells.
Todos nacemos libres. Un libro de Amnistía internacional publicado por A.I. y RBA Molino.

Atractiva y rigurosa adaptación de la Declaración Universal de los Derechos Humanos , editada con motivo del 60º aniversario de su proclamación. La obra pretende recordar a los niños y niñas que todas las personas están protegidas por una serie de derechos, y subraya también la obligación de luchar activamente por las libertades y derechos de los demás. Cada derecho está ilustrado por un artista de prestigio internacional que aporta su visión particular.

La bibliotecària de Bàssora: una història real de l’Iraq.
Joventut 2007

¿Por qué? Nicolai Popov

Una ganota…,un ratolí…,una flor. A través d'un relat breu i d'unes eloqüents il.lustracions, aquest llibre ens convida a reflexionar sobre el comportament de cadascú en favor d'un valor universal: la pau.


L'Asmir no vol fusells

Drets humans al carrer. Cuentos infantiles sobre derechos humanos.
Editat per l'Institut dels Drets Humans de Catalunya.

Una eina per explicar, aprendre i pensar els drets humans a partir de contes que escenifiquen cadascun dels trenta articles de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Es tracta d'un recull de 24 contes de xiquets i no tan xiquets per 24 dels articles de la Declaració i per la resta vam comptar amb les aportacions literàries dels escriptors Ruth Ribò i Javier Izcue; els narradors Xavi Demelo i Laura Jardí; i els especialistes en educació Ana Maria Rodino i Vernor Muñoz, relator especial de les Nacions Unides sobre el dret a l'educació. Sense ells no haurien complert el nostre somni.

Són relats sorgits a partir de la lectura i la reflexió dels articles de la Declaració Universal. El podeu descarregar si feu clic a la imatge de la portada.

El petit soldat. Paul Verrept, Editorial Joventut (2003)
Ens parlen de la guerra, una guerra que no adornen, una guerra com totes: amb morts, tristesa i misèria. El protagonista de la història és un soldat que va a la guerra i va a lluitar, molts dels seus companys moren però ell segueix viu. Acaba la guerra i torna a casa, la gent balla i és feliç pel carre perquè han guanyat la guerra, però hi ha molta gent sense casa, altres que han perdut als seus familiars… que no semblen pas tan feliços. Al arribar a casa, es troba que li han llençat al terra però que la seva família està bé. Un protagonista que no pot dormir gaire a les nits pensant en tot el que va viure. Cruel, oi?

No hay comentarios:

Publicar un comentario