martes, 30 de marzo de 2010

Abril, mes del llibre a la Fundació Bromera

La Fundació Bromera distribueix 10.000 quaderns didàctics i 8.600 cartells per a commemorar el mes del llibre.

Sota el lema «Llegir per a il·luminar la imaginació», la Fundació Bromera commemora el mes d’abril i, en especial, les festivitats literàries del 2 d’abril, Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil –en record del naixement de Hans Christian Andersen–, i el 23 d’abril, Dia del Llibre i dels Drets d’Autor –que coincideix amb la mort de diversos escriptors famosos–. Enguany, l’il·lustrador Miguel Calatayud, guardonat amb el Premi Nacional d’Il·lustració 2009, ha sigut l’encarregat de crear el cartell commemoratiu del mes d’abril i les imatges que acompanyen el quadern didàctic.

La Fundació Bromera ha distribuït gratuïtament 10.000 quaderns didàctics i 8.600 cartells a docents, biblioteques, centres escolars, centres de professors i llibreries del nostre domini lingüístic. L’objectiu d’aquesta campanya és suggerir idees i propostes d’activitats per tal de consolidar el mes d’abril com el «Mes del llibre i la lectura», tant als centres docents com en l’àmbit familiar, les biblioteques públiques, les llibreries i els centres culturals. Amb aquesta iniciativa, es pretén familiaritzar els xiquets i les xiquetes de totes les edats amb el món del llibre, a fi d’intentar crear l’hàbit de la lectura.

Enguany, el quadern pren un dimensió especial, ja que no inclou cap text d’un autor de literatura infantil i juvenil com en anys anteriors, sinó que proposa activitats que poden ser aplicades a qualsevol llibre. El quadern consta de 32 pàgines i està adreçat a xiquets i xiquetes de segon i tercer cicle de Primària i primer de Secundària. La publicació està dividida en quatre parts: la primera, un elogi a la lectura realitzat per l’escriptor Agustín Fernández Paz, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2008. En la segona part, s’explica per què celebrem arreu del món el 2 i el 23 d’abril. La tercera acosta els testimonis d’autors i il·lustradors valencians sobre com començà la seua relació amb el món literari. Per acabar, s’ofereix una llista de llibres recomanats d’autores i autors valencians que s’han publicat recentment. En cada part, el quadern presenta una sèrie d’activitats i suggeriments que ajudaran els lectors a descobrir el plaer de llegir. Les propostes didàctiques han estat elaborades conjuntament per mestres i professionals de l’animació lectora com Josep A. Fluixà, Anna Ballester, Rosa Mengual i l’escriptor Enric Lluch.

A més de distribuir debades els exemplars impresos, la Fundació Bromera ha posat aquest material a l’abast de totes les persones interessades mitjançant la descàrrega gratuïta en el seu web (www.fundaciobromera.org).

No hay comentarios:

Publicar un comentario