lunes, 24 de octubre de 2011

La Pelitrúmpeli, revista per a xiquets i xiquetes

La Pelitrúmpeli és una revista adreçada a xiquetes i xiquets d’entre 6 i 13 anys, en format A4 a tot color en un paper de qualitat, amb una periodicitat inicialment trimestral.
L’equip de professionals que fan La Pelitrúmpeli, treballen conscientment sobre el vell binomi d’ensenyar entretenint, que tants bons resultats ha donat.
La Pelitrúmpeli es presenta amb un aspecte visual acurat i modern (també una manera d’educar), amb continguts que formen els nostres xiquets i xiquetes i en potencien les capacitats d’imaginar i desenvolupar el seu propi criteri.
A més s'adrecen als nostres lectors i lectores parlant-los del seu entorn inmediat. Amb això, pretenen aconseguir, revista rere revista, que els xiquets i xiquetes coneguen el seu territori i es puguen dibuixar el seu propi mapa mental de l’entorn en que habiten.
Amb el còmic que encapçala cada edició i el reportatge que el segueix, podem visitar algun lloc del País Valencià que mereix atenció. Paratges que generen interés per la seua història, les seues característiques o el seu entorn natural.
Hi ha, a més una voluntat expresa de mantenir i difondre la cultura popular valenciana, adaptant-la i presentant-la per als temps moderns.
La Pelitrúmpeli nodreix els seus continguts d’autors i autores valencians, professionals que desenvolupen el seu treball en el camp de la il·lustració, el còmic, l’educació, el teatre, la música o l’animació infantil, com són Aitana Carrasco, Jesús Huguet, Didac Botella, Dani Miquel o Víctor Santos.
De la mà de l'Associació Cultural Moixama, arriba el vaixell de la pelitrúmpeli a les llibreries valencianes per entretenir i alhora divulgar les costums dels pobles del País Valencià.
Això i moltes coses és, i pot ser, La Pelitrúmpeli. 
 Article al diari El Levante MV:
"Hemos intentado encontrar el equilibrio entre el entretenimiento y la educación, que haya una calidad gráfica buena y que los contenidos sirvan tanto para entretener como para enseñar", explicó el director de la publicación. "Nuestro objetivo es que el niño o niña que se acabe de leer la revista tenga las mismas ganas de leer un libro infantil que de jugar a la 'Play'", apuntó David Carboneras, director de la revista (licenciado en Bellas Artes y componente del grupo musical Ovidi Twins). "No se trata de decir que la videoconsola es mala, sino que juegue a la 'Play' y que lea también, que vea que cada una sirve para unas cosas".
Respecto a los valores que transmite la revista en sus viñetas e historias, Gabriel Sendra, conocido editor valenciano, destacó que no se rigen por los estereotipos que preocupan a otras publicaciones. "Estos cómics no tienen las etiquetas de Disney, el de la chica delgada y guapeta y el chico que tiene que ser de tal forma", aclaró Sendra. "Nosotros no estamos obsesionados en ese sentido. No tenemos problemas en que el día de mañana salga un cómic de un niño con padres homosexuales".
"El mejor filtro de calidad es el niño que cada uno de nosotros llevamos dentro", argumentó Carboneras. "Tenemos muy presente nuestra infancia y si al niño que tenemos dentro no le gusta no lo sacamos", añadió. "La revista está pensada para niños de entre seis y 13 años, estudiantes de Primaria", por ello "intentamos que haya textos para niños tanto de seis años como para uno de doce".

Enllaços de la revista:

La web encara està en contrucció però podeu subscriure-vos La Pelitrúmpeli durant un any (4 números) per només 14€ i rebràs un regal sorpresa! Aquí teniu l'enllaç: http://www.lapelitrumpeli.com/index.php

Hui, dilluns 24 d'octubre presenten el darrer número de La Pelitrúmpeli, el 3, corresponent a esta peculiar tardor. Participaran Aitana Carrasco Inglés, il·lustradora, Jesús Huguet, il·lustrador i director artístic i David Carboneras, director de la revista.

2 comentarios:

 1. Hola!

  No coneixia aquesta revista educativa per a infants. Moltes gràcies. Si tinc un momentet aprofitaré per esmentar-la també al meu bloc, ja que crec que pot ser de gran utilitat per totes aquelles persones que es dediquen a l'àmbit educatiu o que hi estan interessades.

  Salutacions.

  Et deixo la direcció del meu bloc per si en vols fer una ullada Educació i les TIC

  ResponderEliminar
 2. Gràcies Joel pel teu comentari! Miraré el teu bloc també. I, sí, et recomane la revista, és superdivertida i damunt educativa. Tota una aventura!
  Salutacions,
  Ade

  ResponderEliminar