miércoles, 26 de mayo de 2010

"Llegiu en veu alta: a tot arreu i en tot moment"


CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA

Des de l’any 2004 i amb una progressió excel·lent, es ve celebrant el Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i que aquest any ha reunit a més de 200 centres escolars de tota Catalunya, al voltant de 50 més que l’edició anterior. Aquest certamen compta amb el suport del Pla de Foment de la Lectura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Durant aquest mes de maig es celebraran per tota Catalunya les deu semifinals, o finals comarcals, i d’ací eixiran el millors lectors i lectores que passaran a la gran final que tindrà lloc la primera quinzena de juny a Barcelona.

Dels sis finalistes de cada categoria eixirà un guanyador. Per tant, hi haurà tres alumnes guanyadors, un per cada categoria de lectura individual (Grumets Vermells-Cicle Mitjà de Primària, Grumets Verds-Cicle Superior de Primària i Corsaris-Primer i Segon d’ESO) i un grup de tres alumnes guanyador de la categoria Tropa de Corsaris de lectura col·lectiva (Tercer i Quart d’ESO). Tant finalistes com guanyadors rebran un regal, mentre que els centres educatius dels alumnes guanyadors obtindran un taló per a comprar llibres.

A més, en aquesta edició hi ha una nova categoria gràcies al patrocini de l’Obra Social “La Caixa”, però és una experiència pilot. Es tracta del Timoners i és per als alumnes de l’Aula d’Acollida de cicle superior de primària. L’alumnat que hi participa rep el suport d’una formadora, que es desplaça a l’escola i treballa la lectura en veu alta.

El principal objectiu d’aquest concurs es potenciar la lectura entre els nostres infants i joves, no pretén fomentar la competitivitat, encara que sí l’afany de superació i autoexigència dels nois i noies. Però el veritable premi, com així ho assenyalen des de l’organització, el pot aconseguir qualsevol, perquè tots els participants poden descobrir el gust per la lectura i tot allò que la lectura i els llibres et poden aportar.

La idea per la que va nàixer aquesta iniciativa ve d’Alemanya, on fa temps es celebrà un certamen amb les mateixes característiques. D’ací va eixir l’eslògan de la campanya: Llegim en veu alta: a tot arreu i en tot moment. La Fundació assegura que el gust per la lectura comença per escoltar, que les ganes de llegir es poden encomanar escoltant com una altra persona llegeix”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario