miércoles, 18 de mayo de 2011

El Puig, Vila del llibre: 15 de maig. Mercat del llibre: Homenatge a Gloria Fuertes

El Puig, municipi històric valencià situat al nord de la ciutat de València, acull l’únic Museu de la Impremta d’Espanya, enclavat en el Monestir de Santa Maria, una joia arquitectònica gòtica i renaixentista declarada Bé d’Interés Cultural (BIC).
L'Ajuntament de El Puig, amb el suport de l’Associació Cultural “Senadors del Museu de la Impremta del Puig”, va decidir que el municipi s’integrara en la xarxa mundial de viles del llibre. El nostre primer projecte és un MERCAT DEL LLIBRE ANTIC.
Tots els diumenges celebren una festa, un mercat entorn al llibre. I aquest proper 15 de maig, els llibres infantils seran els protagonistes de l'edició especial del Mercat del Llibre

Entre les 10:30 i les 14:00 del diumenge, 8 llibreries de tota la Comunitat Valenciana oferiran una selecció de la millor literatura infantil i juvenil. El mercat es realitzará davant el monestir i el Museu de la Impremta. 
En aquesta jornada es rendirà homenatge a Gloria Fuertes, una de las figures més singulars de la literatura infantil espanyola. Amb 90 llibres dirigits al públic infantil entre la seua obra, Fuertes realitzà una important labor en l'animació a la lectura apropant la poesia, el teatre i els contes a milions de xiquets.

El Mercat del Llibre del Puig vol recordar la seua figura i obra amb una lectura continuada dels seus textos que s'iniciarà a les 11h. En aquest marató participaran personatgse molt coneguts a València, com són les actrius Carmen Juan i Cristina Fernández de la sèrie L'Alqueria Blanca, el periodista i escriptor Tonino o Sergio Villanueva, actor i escriptor. 

La jornada es completarà amb divertits jocs gegants coordinats per un equip de monitors. A partir de les 12:30 i fins les dos del migdia, els més menuts també podran participar gratuitament en partides de bolos gegants o donar vida a un curiós mar encantat. Però n'hi hauran moltes més activitats. 

La xarxa mundial de Viles de Llibre (IOB) inclou a 22 localitats de diferents països. Fins ara, solament Blanca (Murcia) i Urueña (Valladolid) representaven a Espanya en aquesta xarxa.





A partir d'ara, tots el diumenges tenim una cita en el municipi de El Puig.

No hay comentarios:

Publicar un comentario